top of page

DIENSTEN

Diensten & Werkwijze

  • Algemeen Voedingsadvies

Voeding is en blijft een belangrijk maar soms gevoelig onderwerp. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met voeding en proberen hierdoor bepaalde diëten of voedingsgewoontes uit (vegetarisch, veganistisch, ketogeen,…).
Bij sommige mensen is dit uit noodzaak, bijvoorbeeld bij een voedselallergie of een intolerantie.

Andere mensen proberen enkele kilo’s te vermageren of sommigen willen juist wat extra spieren opbouwen.

Dit wordt vaak gecombineerd met sport.

Overal in de media worden we overspoeld met informatie omtrent voeding. Vaak kom je tegenstrijdige informatie tegen. Op den duur weet de gewone burger geen weg meer met deze informatie.

Voedingsmiddelen worden vaak zwart-wit bekeken maar er is natuurlijk ruimte voor nuance.

Daarom wil ik benadrukken dat ik in jouw verhaal meega en jou help bij het behalen van jouw doelen. Dit kan alleen slagen als jij je er goed bij voelt. Een streng dieet levert vaak snel resultaat op maar dit is niet vol te houden. Daarom staat de lange termijn visie centraal in mijn aanpak.

  • Sportvoedingsadvies

Sportvoeding is een zeer belangrijke factor die vaak wordt vergeten en onderschat binnen de sport. De juiste voeding maakt van jou natuurlijk plots geen kampioen, maar slechte voeding kan de prestatie wel ondermijnen.

Een wetenschappelijke, realistische en vooral individuele aanpak zorgt er dan ook voor dat de juiste voeding op het juiste moment jou op sportief vlak laat openbloeien.

  • Werkwijze

In een eerste verkennend gesprek bespreken we je doelstellingen en verwachtingen. De bedoeling is een goed beeld verkrijgen van je levensstijl, voedingspatroon en fysieke activiteit. Indien je dit wenst, kan je lichaamssamenstelling in beeld gebracht worden.

Je gaat naar huis met reeds enkele tips.

In de opvolgconsultaties bespreken we uw voedingsplan, gebaseerd op de verkregen info uit het eerdere intakegesprek. Je krijgt advies op maat en er is ruimte voor het beantwoorden van vragen. We bekijken steeds wat goed gaat en we staan stil bij eventuele moeilijkheden. De weg naar jouw doel wordt op die manier nauwgezet opgevolgd. Het aantal opvolgconsultaties bepaal je geheel zelf.

De werkwijze voor sportvoedingsadvies is gelijkaardig aan deze bij algemeen voedingsadvies.​​

bottom of page